- 10%

Ihlamur Balı 850 gr

Doğadan İnsana Armağan

384,99

Ihlamur Balı: Karadeniz bölgesinin mis kokulu ıhlamur ormanlarından gelen lezzet

Adet
Kategoriler:

Ihlamur Balı: Karadeniz bölgesinin mis kokulu ıhlamur ormanlarından gelen lezzet

Ihlamur balını nasıl kullanmalı? İstediğiniz her şekilde kullanabilirsiniz. Tatlılığı nedeniyle hamur işleri ve yemekler için ideal bir bileşen haline gelir ve ekmeğe sürülebilir, kahvaltıda tüketilebilir, yoğurtla, dondurma ile tüketilebilir veya çay ile kahveye tatlandırıcı olarak katılabilir. Ancak normalde tariflerde bulunan miktardan daha az kullanmalısınız. Yani bir bardak şeker diyorsa, dörtte üç bardak bal kullanmalısınız. Hatta ıhlamur balının tatlılığından dolayı daha az bile kullanabilirsiniz.

Ihlamur Balının Sağlığa Faydaları

Ihlamur balının yaprakları tarih boyunca soğuk algınlığı kapanlarda terletme amacıyla kullanılmış. Bu ağacın nektarından elde edilen balı da çay veya limonla karıştırarak aynı şekilde tüketebilirsiniz. Bu şekilde hafif soğuk algınlıkları, grip ve boğaz ağrısına iyi gelebilir. Antiseptik ve antibakteriyel özellikleri olduğu için aynı tedavi genelde bronşit ve alerjik rinit için de kullanılır. Kolit ve gastrit gibi sindirim problemleri için de kullanılır ve bir diüretik olarak iş görebilir. Ihlamur balı aynı zamanda yatıştırıcı özelliklere sahiptir ve uykusuzluk ile strese iyi gelebilir.

Özellikle çiğ bal tüketimi gerçekleştirilmeli. Bahsettiğimiz bu faydalar ve besin değerleri sadece çiğ bal için geçerli çünkü pastörizasyon ve ultra filtreleme yöntemleri baldaki propolisi ve polenleri ortadan kaldırıyor. İşlenmiş bal faydalı pek çok içeriğini kaybediyor ve bu nedenle balın faydalarını elde etmek için onu daima işlenmemiş halde satın almak gerekiyor. İşte biz de size bu balı ham bir şekilde arılarımızdan aldığımız gibi gönderiyoruz.