- 3%

Şemdinli Çiçek Balı 850 gr

Doğadan İnsana Armağan

285,00

Şemdinli çiçek balı: Hakkari’nin el değmemiş doğasından gelen lezzet

Adet
Kategoriler: ,

Şemdinli çiçek balı: Hakkari’nin el değmemiş doğasından gelen lezzet

Yapılan araştırmalar neticesinde düzenli ve doğal çiçek balı tüketiminin kemik ve mide kanserleri tedavisine yardımcı nitelikte olduğu ortaya çıkıyor. Bu anlamda bu tür hastalıklara maruz kalan kişilerin her gün 1 kaşık bal ve 1 kaşık tarçın karışımının 30 gün süresince günde 3 defa tüketmeleri öneriliyor.
Kalp hastalığı sorunu yaşayan kişilerin hazırladıkları çiçek balı ve tarçın karışımını her sabah kahvaltısın tüketmeleri gerekiyor. Bu sayede arterlerde bulunun kolesterolleri eritip hastaları kalp krizine karşı korumasına yardımcı oluyor. Bu karışımın düzenli tüketilmesi ile birlikte solunun güçlüğü azalması ile birlikte kalp atışlarının daha kuvvetli bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı oluyor.
Yapılan araştırmalar kısırlık sorunu çeken bayanlar için tarçın ve çiçek balı karışımının oldukça faydalı ve etkili olduğu görülüyor. Kısırlıkla ilgili artçın bal karışımı uzun yıllardır ülkemizde bilinene bir yöntemdir.
Sivilceler ve deri ile ilgili sorun yaşayan kişiler içinbal ve tarçından yapılan kremin uykudan hemen önce sorunlu bölgele sürülüyor. Sabahları uygulama yapılan bölgelerin ılık su şile yıkanması gerekiyor. Bu uygulamanın düzenli olarak 2 hafta uygulanması büyük bir başarı yakalanıyor.
Tarçın ve bal ile karışımının çayının yapılması ve bu çayın düzenli olarak tüketildiğinde yaşlanmaya karşı oldukça olumlu bir yardımcı etki gösteriyor. Bu çayın tarifi ise 4 kaşık bal, 1 kaşık toz tarçın, 3 bardak su içinde kaynatılıp bir süre demletilmelidir. Günde 3 defa tüketilen bu çay derinin daha genç, taze ve yumuşak görünmesine yardımcı oluyor.
Kilo problemi olan kişiler için bir bardak suya yarı yarıya tarçın ve bal konularak kaynatılan karışım her gün kahvaltıdan yarım saat önce de yatmadan yarım saat önce düzenli bir şekilde içildiğinde zayıflamaya yardımcı etkisi görülüyor.
Kolesterol sorunu yaşayan kişiler için ise 2 tatlı kaşığı çiçek bal ve üç tatlı kaşığı toz tarçın karışımı 450 gram demlenmiş çay içerisinde eritilmek suretiyle tüketildiğinde kişinin kolesterol oranında 2 birkaç sata içerisinde yüzde 10’lara varan bir azalma sağlanmasına yardımcı oluyor.
İdrar yollarında enfeksiyon olan ve bağışıklılık sorunun yaşayan kişilerin düzenli olarak her gün bal ve tarçın karışımı tüketmesi bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmasının yanında kişilerin vücutlarını bakteri, virüs saldırılarına karşı koruyor.
Artrit sorunun yaşayan kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda kahvaltı yapmanda kısa süre önce tüketilen 1 yemek kaşığı bal ve yarım çay kaşığı toz tarçını alan hastaların iyileşmesine büyük oranda faydalı olduğu saptanmıştır.