Bal-Yaylabali-Kekikbali-Kestanebali-Polen-Arisutu-Balcicegim-Doğalbal-Organik-Kestanebali-Petekbal-Propolis-Ihlamurbali

Sıkça Sorulan Sorular

Bal çiçeği etiketi bulunan hiç bir üründe balın doğal yapısında olan, doğadan gelen bileşenler haricinde hiç bir madde bulunmaz. Tamamen arıların doğadan getirdiği gibi doğaldır.

Doğal olan ballar özellikle havanın soğuk olduğu aylarda kristalleşebilir. Bu balın yapısı gereği doğal bir durumdur. Kristalize olan hileli yada bozulmuş diyemeyiz. Kristalize olan balı bu şekilde tüketebileceğiniz gibi sıcak suyun içinde bir miktar bekleterek (benmari usulü) tüketebilirsiniz. Çiçek turu, balın kimyasal yapısı, polen içeriği ve saklama koşulları gibi etmenler balın kristalize olmasının başlıca etkilerindendir.

Glikoz şurubuna bal aroması ve renkledirici madde katılarak oluşturulan ürünlere sahte bal denir. Bu tip ürünlerin etiket üzerinde kesinlikle bildirilmesi gerekmektedir.

Balın gerçek ve sahte olduğunu anlamanın tek yolu analiz etmektir.Tadından, kokusundan, renginden veya fiyatından balın gerçek yada sahte olduğu fark edilemez. Uzman kişilerce ileri düzeyde laboratuvarlarda analiz edilen balın saflığından söz edilebilir.

Çünkü atadan deden gelen geleneksel üretimimiz ile bu meslekte dördüncü kuşak olarak üretime hizmet etmekteyiz. 1946 yılından beri arıcılık yapan bir ailenin üretilmesedir.
Balçiçeğim firması olarak tüketicilerimize tamamen doğal ve gerçek ürün sunmaktayız. Hiç bir ürünümüzde katkı maddesi (şeker,glikoz,ilaç kalıntısı,hayvansal antibiyotik ) bulunmadığı gibi satışını yaptığımız bütün ürünlerimiz kendi mahsülümüzdür.

Bulunduğumuz coğrafya çok çeşitli endemik bitki örtüsüne sahip nadir ülkelerden biridir, dolayısıyla farklı bölgelerden cok çeşitli aroma ve renge sahip bal sağımı gerçekleşmektedir. Analizce iyi olan bütün ballar iyidir.

Balın besleyici faydaları yüzyıllardır bilinmektedir. Bal, vitamin, mineral, aminoasit ve enzimler gibi pek çok yaşamsal faktörleri içermektedir. Bal temel karbonhidratların kaynağıdır. Bal, bir yemek kaşığında 64 cal enerji sağlayarak kaslar için yakıt görevi yapmaktadır. Sindirim sistemine katkısından dolayı besinlerin daha iyi emilmesini sağlar.

Cevapsız Sorunuz mu var?

Hemen aşağıdaki formdan bize ulaşın!