- 8%

Yayla Çiçek Balı 850 gr

Doğadan İnsana Armağan

340,00

Çiçek balı çeşitleri için sayfamıza göz atın! Balçiçeğim ayrıcalığı ile sizlere onlarca farklı çiçek türünden elde edilen doğal çiçek balı çeşitlerini en doğal halleri ile sunuyoruz. Herhangi bir katkı maddesi bulunmayan ürünlerimizi hemen sipariş ettiğiniz takdirde ister kahvaltı veya diğer öğünlerinizde isterseniz de adeta bir şifa deposu olarak kullanabilirsiniz.

Adet
Kategoriler: ,

Çiçek balı üretimi, Mayıs ayında arıların çiçekleri ziyaret etmesiyle başlar ve Eylül ayına kadar devam eden süreci kapsar. Bu ballar, diğer bal türlerinde olduğu gibi tek tip bitkileri kapsamaz. Çeşit çeşit çiçekten nektar ve polen toplayan arıların midesinde, polenler ve nektarlar kimyasal değişimlere uğrar. Daha sonra kovanlardan elde edilen ballar, eşsiz lezzeti ile sofraları süslemeye devam eder. Eğer lezzetli ve tamamen doğal bir bal tüketmek istiyorsanız, Balçiçeğim doğru adres! Sizler için sektörün en kaliteli ballarını birleştiren kategori ürünlerimizi, uygun çiçek bal fiyatları üzerinden satın alabilirsiniz. Çiçek balı, tadı, kokusu, hafifliği ile her menünüze eşlik edecek!

Çiçek balı, doğal üretimlerle tat kazanabileceği gibi katkı maddeleri barındıran ballar da olabiliyor. Bu nedenle rengine, tadına ve kokusuna dikkat etmeniz gerekiyor. Balçiçeğim olarak sağlığınızı en az sizin kadar önemsiyor ve sofralarınıza en doğal balları ulaştırmayı hedefliyoruz. Çiçek balı, çeşit çeşit çiçeğin polenlerinden, tam olarak mevsiminde elde ediliyor ve sitemizde satışa sunuluyor. Hemen ürünlerimizi inceleyin ve güvenli ödeme seçenekleri ile satın alın!

Şemdinli çiçek balı ve yayla çiçek balı çeşitleri arasından istediğinizi alabilirsiniz. Her ikisi de şifa dağıtan besin değerlerine sahiptir. İçeriğindeki potasyum ve kalsiyum, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kilo kontrolü sağlamaya da yardımcı olan balları, içerisine polen tozu ekleyerek tüketebilirsiniz.

Yapılan araştırmalar neticesinde düzenli ve doğal çiçek balı tüketiminin kemik ve mide kanserleri tedavisine yardımcı nitelikte olduğu ortaya çıkıyor. Bu anlamda bu tür hastalıklara maruz kalan kişilerin her gün 1 kaşık bal ve 1 kaşık tarçın karışımının 30 gün süresince günde 3 defa tüketmeleri öneriliyor.
Kalp hastalığı sorunu yaşayan kişilerin hazırladıkları çiçek balı ve tarçın karışımını her sabah kahvaltısın tüketmeleri gerekiyor. Bu sayede arterlerde bulunun kolesterolleri eritip hastaları kalp krizine karşı korumasına yardımcı oluyor. Bu karışımın düzenli tüketilmesi ile birlikte solunun güçlüğü azalması ile birlikte kalp atışlarının daha kuvvetli bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı oluyor.
Yapılan araştırmalar kısırlık sorunu çeken bayanlar için tarçın ve çiçek balı karışımının oldukça faydalı ve etkili olduğu görülüyor. Kısırlıkla ilgili artçın bal karışımı uzun yıllardır ülkemizde bilinene bir yöntemdir.
Sivilceler ve deri ile ilgili sorun yaşayan kişiler içinbal ve tarçından yapılan kremin uykudan hemen önce sorunlu bölgele sürülüyor. Sabahları uygulama yapılan bölgelerin ılık su şile yıkanması gerekiyor. Bu uygulamanın düzenli olarak 2 hafta uygulanması büyük bir başarı yakalanıyor.
Tarçın ve bal ile karışımının çayının yapılması ve bu çayın düzenli olarak tüketildiğinde yaşlanmaya karşı oldukça olumlu bir yardımcı etki gösteriyor. Bu çayın tarifi ise 4 kaşık bal, 1 kaşık toz tarçın, 3 bardak su içinde kaynatılıp bir süre demletilmelidir. Günde 3 defa tüketilen bu çay derinin daha genç, taze ve yumuşak görünmesine yardımcı oluyor.
Kilo problemi olan kişiler için bir bardak suya yarı yarıya tarçın ve bal konularak kaynatılan karışım her gün kahvaltıdan yarım saat önce de yatmadan yarım saat önce düzenli bir şekilde içildiğinde zayıflamaya yardımcı etkisi görülüyor.
Kolesterol sorunu yaşayan kişiler için ise 2 tatlı kaşığı çiçek bal ve üç tatlı kaşığı toz tarçın karışımı 450 gram demlenmiş çay içerisinde eritilmek suretiyle tüketildiğinde kişinin kolesterol oranında 2 birkaç sata içerisinde yüzde 10’lara varan bir azalma sağlanmasına yardımcı oluyor.
İdrar yollarında enfeksiyon olan ve bağışıklılık sorunun yaşayan kişilerin düzenli olarak her gün bal ve tarçın karışımı tüketmesi bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmasının yanında kişilerin vücutlarını bakteri, virüs saldırılarına karşı koruyor.
Artrit sorunun yaşayan kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda kahvaltı yapmanda kısa süre önce tüketilen 1 yemek kaşığı bal ve yarım çay kaşığı toz tarçını alan hastaların iyileşmesine büyük oranda faydalı olduğu saptanmıştır.